Pappas pojke



//Milla

Tut tut

Har länge varit på jakt efter ett födelsedagståg. Dels för att T (och säkerligen D när han blir lite större) är helt galen i tåg men också för att det kan bli en mysig tradition att vid varje födelsedag ta fram tåget och låta barnen få tända ett ljus (med lite hjälp såklart). Kan nog bli ett fint barndomsminne. Sen att tåget är väldigt fint är ett stort plus!


//Milla

Projekt pojkarnas rum

Nu har vi börjat komma lite mera iordning här hemma och idéerna om en minirenovering och massa heminredning flödar. Men det får komma lite pö om pö. För mitt viktigaste projekt just nu är nämligen pojkarnas rum. Jag har spånat på en hel del ideéer och letat runt som en galning på nätet efter inspiration. Tillslut så fastnade jag för två lika men ändå olika tapeter som kommer att få bli fondväggar i barnens varsina rum. Resten av väggarna kommer att målas vita.

Denna tapet kommer att få bli en fondvägg i D´s rum.



och denna tapet kommer att få bli fondvägg i T´s rum.




Båda tapeterna är från Midbecs serie Keek-a-Boo.

De är nu hemklickade och jag längtar tills vi kan sätta igång för jag tror att det kommer bli jättefint!

//Milla

Mini julen pågår

Nyligen fick barnen öppna paket och lyckan var stor. Ikväll blir det uppesittarkväll med obligatoriska bingolotton och förhoppningsvis en vinst! Mysigt med jul.



















//Milla

Mini-julafton

Tidigt imorse väcktes vi utav en pigg T. Han hade smygit upp extra tidigt eftersom han hittat klappar i sin julstrumpa. - Mamma, mamma tomten har lagt klappar i min strumpa!. Och visst har han det. För idag har vi mini-julafton här hemma!





T fick bilarna Luigi och Guido


 
och en bärgan tröja



D fick en fin träbil med handtag





M fick ett års prenumeration på tidningen Body







//Milla

Favoriterna

I takt med att D utvecklas så har även hans lek utvecklas. Favoritleksaken just nu är en rund boll som rör på sig och har en massa knappar som gör en massa olika ljud, vilket är superintressant. Tack Tant Hanna. Favoritleken är tittut och han skrattar som aldrig förr. Lilleman har ärvt mammas humor.





//Milla

Sötsugssjuk

När man är sjuk kommer sötsuget igång, i alla fall i vår familj. Så jag och T trotsade sjukheten och bestämde oss för att baka chokladbollar. En del med pärlsocker och en del med olika strössel.



//Milla


Mina pojkar

Här hemma har vi sjukstuga. Först var det T som blev förskyld och fick feber. Kort därefter började jag och lilleman känna oss lite risiga och idag blev även M sjuk. Vi hoppas att vi alla hinner bli friska fram till julafton i allafall.

Lilleman har hunnit bli 7 månader (5 månader korrigerat) och växer på så det knakar. Han bär redan kläder i stl 80. Det ser lite komiskt ut när han ligger där i sitt babygym och har på sig kläder som T hade när han gick. Han sitter numera med stöd och sen ett tag tillbaka så hoppar han så fort han står upp. Nyligen upptäckte han även sina händer på ett helt nytt sätt och utforskar dem och leker med dem. Favoriten är att rulla runt från rygg till mage och ta sig fram bakåt. Dessutom "pratar" han jättemycket (ärvt från sin storebror som ärvt det av mormor haha) och har världens härligaste skratt. Det är så härligt att se att han utvecklas i takt med det "normala" med tanke på att han faktiskt är hela 8 veckor för tidigt född! En riktig kämpe, precis som storebror som föddes hela 9 veckor för tidigt! Mina pojkar, ni är mitt allt!!






//Milla

En tidig klapp

Att hinna fira jul som en alldeles egen familj och samtidigt hinna fira med ens olika släktingar är svårt men vi ska försöka även denna jul. Vi kommer börja med att ha ett litet minifirande med enbart vår egna familj dagen innan julafton. För att sedan fira julafton hos mina föräldrar och sedan åka hem till barnens farmor på annandagen. Eftersom vi då inte kommer ha så mycket "ligga stilla och ta det lungt"- tid så fick T öppna en efterlängtad julklapp redan idag så att han hinner använda den. Nämligen Bilar 2 filmen. Han vart så glad så. Filmen har gått på högvarv här hemma idag. T och M har redan sett den tillsammans på bio men jag hade inte sett den tidigare så jag passade på att mysa ner mig i soffan med T idag och nja den var så där, första var mycket bättre!



//Milla


Snart är det jul!

Kan knappt förstå att julen närmar sig med stromsteg. Samtidigt som vi försöker komma på plats här hemma och få in julen i hemmet så har vi varit haft en massa julmysande på annat håll. T har haft Lucia på dagis och vi har hunnit avnjuta ett mini-julfirande hos min syster och hennes fästman. Nu är det inte många dagar kvar innan julafton och tomten är här!







//Milla


Nyklippt

Jag och speciellt M tröttnade på T´s början till långhårig kaluffs så det fick bli ett drop in besök hos frisören. T blev riktigt nöjd men bäst av allt var ju att frisören alltid ger barnen som klipper sig en klubba!



//Milla

Nu är det jul i vårt (nya) hus

Det är verkligen inte lätt att flytta och inte är det lättare när man har två barn heller (fast T var hos mormor och morfar och hade det mysigt). Herregud vad grejer vi har och vi som rensat otroligt mycket förra gången vi flyttade och även nu med. Men efter mycket om och men och hjälp från snälla vänner så gick det strålande!

Vi stormtrivs och boar in oss ordentligt. Nu, en vecka senare, börjar vi äntligen komma iordning i vårt nya hem och lite julpynt har fått komma fram för att lysa upp i mörkret utanför.








//Milla

1:a december

1:a december är nu här vilket innebär att T får öppna första luckan i sin Blixtenkalender. Lyckan var stor imorse. Han åt frukost och satte på sig sina kläder i rekordfart. Allt för att få öppna luckan fort fort fort!!



Det vart en bärgansnurra. Han vart lite besviken först eftersom han inte förstod vad det var men efter att jag visade hur man använder den så gillar han den en massa.



Idag ska jag inhandla lite nya städsaker då packandet börjar bli klart. WIHOO!

// Milla 

RSS 2.0