Ingen rast, ingen ro

Dagarna flyger förbi med lite tid för ngot annat än packning inför flytten. Jag tycker att jag packar en massa men ändå finns det tusen saker till att packa. Det känns som om det aldrig tar slut. Jag försöker rensa också men det är svårt dessutom rensade vi massa inför flytten hit. Det vart lite slängande i grovsopen igår i alla fall.

Nu ska jag återgå till packandet. För på lördag flyttas det!

//Milla

Förberedelser

Nästa helg vankas flytt. När det väl blev godkänt rullade allt på i rekordfart. I like! Så jag ägnar dagarna åt att småpacka lite här och där. Men fy vad tråkigt det är att bo bland påsar och flyttkartonger. Ser så trist ut och det sämsta av allt är att man självfallet packat ner något man tänker att man inte kommer använda innan flytten men så helt plötsligt behöver man den saken. SUCK! Som igår då vart vi lite sugna på blåbärspaj och handlade hem allt till det men sen när vi skulle vispa vaniljsåsen så kom jag på att elvispen var nedackad sedan länge. M fick handvispa en liten stund tills vi kände att vi bara ville ha i oss pajen NU!

M´s favorit.



Idag ska jag ta tag i att fixa lite förberedelser inför flytten som adressändra och flytta över abonnemang.

Ikväll ska M på julbord (avis vill också ha julmat) så jag och barnen får fredagsmysa själva. Ha en trevlig fredag!

//Milla

Växer så det knakar

Imorse var det dags för bvc besök. Lille D väger numera 10,5 kg och är 72 cm lång.
Lilleman växer så det knakar framför ögonen på oss. Vart tog min lilleplutt vägen?!



//Milla


Det går bra nu!

T är på dagis, D ligger och sover sött i sin säng och jag själv packar lite smått. Hade besiktning imorse och fick toppbetyg! Flytten närmar sig med stormsteg och jag längtar massor. Det går bra nu, helt enkelt!


//Milla


Liten börjar bli stor

D har börjat bli allt mer rörlig på senaste. Han försöker sätta sig upp, rullar nästan runt, kravlar sig runt i babygymmet etc. Så för ett tag sedan så sänkte vi sängen.

Första tiden i sin säng. Sängen ser gigantisk ut!



Innan sänkningen av sängen



//Milla


Tiden går fort

Igår blev lille D 6 månader gammal. Igår var det 6 månader sedan jag vaknade upp och hade en konstig känsla i magen. En känsla att något i magen inte stämde. Vi bestämde oss för att åka in och när vi var på väg in till förlossningen förstod jag att även denna bebis skulle komma alldeles för tidigt. Jag minns rädslan över att något skulle gå fel. Att han inte skulle orka och alla skador som kan ske i samband med en för tidig förlossning. Jag mindes mardrömmen med T och hans första tid på intensiven och neonatalen. Hur hemskt det var. Jag ville inte gå igenom det igen. Men jag hade inget val. D skulle komma nu, hela 8 veckor för tidigt. Min kropp klarade inte av mer, den gav vika och kunde inte skydda honom längre. 8 veckor för tidigt! Det är mycket fel som kan ske. Jag var livrädd! Säkert M med.

Det är svårt att föreställa sig att det redan gått 6 månader sedan dess. Känslorna sitter nämligen i som att det var igår. Tiden går verkligen fort. Men mycket har hänt med D på denna korta tid. Från att ha varit en liten prematurplutt på 46 cm som vägde 2375 gram och som bara sov och fick mat via sond. Så är han idag en stor kille på 71 cm och drygt 10 kg som är världens lille charmtroll. Han är så nöjd och glad och supersocial. Han skrattar och ler åt alla. Enda gången D blir missnöjd är ifall han är hungrig. Han vaknar till och med upp på morgonen med ett leende på läpparna. Helt underbart! Glad i mat är han också så matsonden blev han av med rätt så snabbt och äter numera både ersättning, välling, gröt och massa smakportioner. Han har verkligen utvecklats ordentligt. Han kan sitta med stöd, greppa leksaker, han pratar och vill gärna stå upp när man håller i honom. Det är häftigt att se.

Från att vi hade en ovis tid över vad som komma skall har vi nu en ljus framtid. Livet är skört men helt fantastiskt. Det gäller bara att komma ihåg att njuta!


Första dagen i livet på intensiven



Äntligen hemma efter neonataltiden



Första tiden hemma



Första tiden hemma



Idag



//Milla

God morgon

Finns det något godare än en kopp kaffe direkt på morgonen. Jag önskar bara att man hade hunnit få njuta av en varm kopp kaffe istället för ljummen eller kall kopp men så blir det när man har två småttingar hemma.

Denna kaffemaskin tassimo från bosch kom M hem med till mig för ett tag sedan. Supergott kaffe på nolltid. I like!

 


Dagens planer::
• Handla mjölk
• Fixa papper
• Posta brev
• Packa
• Städa och fixa smått inför besiktningen
 
//Milla


Första och andra mosboken

Nu har D börjat fått smaka på en rad olika smakportioner. Han har än så länge provat majs, morötter, potatis, äpple, banan och katrinplommon och idag blir det ärtor. D är verkligen inte kräsen när det gäller mat han gapar och äter på oavsett vad man erbjuder honom. Men morötter och majs har varit lite godare än potatis och banan är storfavoriten.

Snart börjar det bli dags att utöka smakportionerna till hela mål och eftersom jag både vill vara ekonomisk och att D ska få det bästa av bästa så kommer jag laga egen barnmat och enbart köpa barnmatsburkar om man ska iväg. Jag har en superbra kokbok med massa recept och tips för barn som heter första och anda mosboken.

Första mosboken är en bildbok som D får titta i och leka med medan andra mosboken innehåller barnmatsrecept från olika åldrar och en mängd tips.


 
//Milla

Ny favorit

Denna pyjamas är min nya favorit i D´s garderob. Köpt på Ellos.





//Milla


Inga blixtenbilar alls mamma!

Så här ser det ut ibland när T har lekt med hans favoritbilar. Fast enligt honom själv har han ju inga blixtenbilar alls utan vill att jag ska köpa.



//Milla

En ledtråd

Detta är vad jag sysselsatt mig med de senaste dagarna.



Gissa vad vi ska göra snart!

//Milla

Fars dag

Idag firar vi vår fina, underbara och helt fantastiska pappa till mina barn.

T hade gjort en superfin teckning



M fick detta hudvårdsset för män av oss



Sen ska vi lyxa till det med lite tårta. Hans favorit Jordgubbstårta!
(Hittade inga jordgubbar så det fick bli reservplanen. Men det blir lika bra det!)



Vi älskar dig oändligt Honey bunny boboo ;)

//Milla

Vinkväll

I lördags hade jag (äntligen) lite egen vuxentid tillsammans med fina Alexandra. Vi satt och drack lite vitt vin och snackade om allt möjligt i flera timmar och jag bara njöt ordentligt! Ibland behöver man lite egen tid för att kunna ladda om batterierna.



//Milla

Pepparkaksbak

I fredags så passade vi på att inviga julen lite tidigare än vanlig här hemma genom att baka pepparkakor.









Fast om jag ska vara helt ärlig så satt vi båda mestadels och åt av degen istället för att göra pepparkakor.



//Milla

Äkta lycka i ett barns hjärta

I år hoppar jag att köpa en chokladkalender till T. Han får så många av mormor, farmor och mostrar i alla fall. Förra året hade han 5 styckna. Istället har jag köpt hem en Blixtenkalender med leksaker i varje lucka. T vart så glad att han inte visste vart han skulle ta vägen. Han klappar på den, pussar på den och ser varje dag till att den ligger i skåpet och väntar på honom. För snart, riktigt snart är det dags att öppna första luckan.



//Milla

Morgonbus

Vaknade upp av små tassande ljud imorse. Denna syn möttes jag av i köket. Gissa vad storpojken T har hittat på?! Mmmm chipssmulor under fötterna är riktigt härligt klockan halv 7 på morgonen.


//Milla

Just nu




Denna hårfärg (intensivtoning) piffar just nu upp mitt annars så matta och livlösa hår. Hoppas på bra resultat.

//Milla 


Rosa moln

Igår fick vi svar på en sak vi väntat (inte) tålmodigt på. Svaret vi fick var precis det svaret vi ville ha. Så just nu dansar jag runt på små fluffiga rosa moln. Jag är överlycklig och längtar så jag spricker! NUNUNUNUNUNU vill jag men snart så!! JIPPI!!!!!

//Milla


Hur gott..

..är inte detta?!

Inhandlade årets första pepparkaksdeg imorse och har redan hunnit provsmaka en bit. MUMS! Får se om vi hinner baka några pepparkakor i helgen innan degen tar slut.

//Milla

Promenad

Imorse efter jag lämnat T på dagis mötte jag upp Marie. Vi tog en två timmars långpromenad i rask takt med våra sovande bebisar. Det var riktigt härligt och väldigt duktigt av oss. Som belöning för att vi var så duktiga så bakade vi kladdkaka. Haha vaddå onyttiga. Men vi tog faktiskt mindre socker i kakan och kände oss mycket nyttigare! Gott var det i alla fall. MUMS!



//Milla
 

Bråk och skratt

Idag har vi haft besök här hemma av Marie och hennes två småttingar. T och Emilia har busat, lekt, skrattat och bråkat hela dagen lång. Ena stunden är de bästa vänner och leker så fint med varandra för att andra stunden bli ovänner och bråka med varandra. Så lustigt att se. Men så är det när det handlar om två barn som känt varandra hela livet och har enormt starka viljor.

Hoppas att jag och Marie förblir vänner resten av våra liv så att barnen alltid kommer ha varandra. Hur mysigt är det inte att som vuxen ha en vän som du känt för alltid?! Mäktigt!

T och E som småttingar. Sötaste busungarna!





Imorgon vankas träning självfallet med bästa Marie. Längtar faktiskt! 

//Milla

Ett hett tips

Måste bara tipsa om detta!

Om du är intresserad av mode, livstil och inredning och gärna vill fynda märkesvaror till ett (mycket) bättre pris. Kika in och bli medlem (helt gratis såklart) på www.campadre.se och ta del av alla erbjudanden och toppenrabatter!

//Milla


Uppdrag granskning

Det har ju varit ganska mycket hysteri angående uppdrag gransknings repotage i onsdags. Föräldrarna som blev oskyldigt anklagade för sexövergrepp på barnen. 

Jag hann inte se programmet i onsdags (men såg det igår) men läste i tidningen om detta. Först blev jag förbannad och tyckte nog precis samma sak som resten av Sverige. Men sedan hamnade jag på ena systerns blogg och läste också domen. Detta gjorde att jag insåg att det hela inte var så svartvitt som man fick se i uppdrag granskning. Är det ens i närheten som systern beskriver på sin blogg så förstår jag att man gör en oroanmälan, det hade jag själv gjort.

När jag sett båda sidor så ser jag att det finns alldeles för mycket småsaker både i domen, i systerns blogg och som föräldrarna själva säger i uppdrag granskning som gör att det verkar ligga mera begravt än vad som kom upp. Jag tror INTE att de är så oskyldiga som de påstår. Dessutom verkar vara en hetsjakt på socialen just nu. Vad dem än gör verkar det bli fel i folks ögon. Tar dem barnen är det fel tar dem inte barnen är det fel. 

Oavsett vad folk tror att dem vet så är det enbart föräldrarna (och självklart barnen) som vet vad som är sant eller inte sant.

En sak är i alla fall säkert. I de lugnaste vatten simmar dem fulaste fiskarna!

Läs själv och avgör sedan!

Systerns blogg http://minipip.blogg.se/2011/january/utkast-jan-17-2011.html

Domen http://pdfcast.org/pdf/dom-hovr

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag är det fredag med allt vad det innebär (dvs MYS). T fick bestämma själv om han ville gå till dagis eller vara hemma. Han valde att vara hemma och leka med D. Vi ska bege oss ut på en liten promenad om en liten stund och avsluta med att inskaffa vårt fredagsmys gottigott. M hade önskemäl på chips och dipp medan T vill ha en påse choklad. Vi kör nog på stort och tar både och.

//Milla

Förlovningsfest

Grattis till min syster Cecilia och hennes sambo Christopher som förlovat sig.



Nu är det bara lillplutten Elin kvar men det hoppas vi dröjer MINST (!!!!) 10 år.

//Milla

Rea på rea

Var förbi Lindex för ett tag sedan och passande nog hade de halva priset på reapriset. Det gillar jag! Lindex brukar ha superfint till barn. Det enda negativa med Lindex, enligt mig, är att kläderna är små i storleken.

Det vart lite till D i stl 80



och till T i stl 110/116. (Den bruna valde han själv.)



//Milla

Paket

Imorse efter jag och D lämnat av T på dagis sprang vi till Bvc för att träffa barnläkaren. Mötet gick jättebra och vi kan nu pusta ut och sluta oroa oss. "Lilla" D väger numera 9,8 kg. (Han blir 4 månader, korrigerat den 9:e november)

Efter Bvc gick vi förbi centrum för  att hämta ut två paket.

Ett med julsakerna från Ellos. Vart faktiskt mycket nöjd.



och ett annat paket med lite tröjor till T. 



Jag gillade den laxrosa piketröjan enormt mycket (fast den var finare på bild) men vi får se vad T och M säger.

Under veckan har vi till och från haft strömavbrott här hemma. Så även idag. Det bästa är ju att strömavbrotten tajmar D`s måltider så att äta varm mat är ju bara att glömma. Jättekul, verkligen. Jaja D är nöjd så länge maten bara serveras!

/Milla  

Dagens utflykt

Här tillbringade jag och D dagen med Hanna och hennes Alexander.



Målet var att få med oss lite julsaker hem samt att få lite inspiration till hemmet. Besvikelsen var tyvärr större än stor. Det fanns en ynklig samling av lite julkraffs men inget speciell alls. Om utbudet dem bjöd på idag är det enda utbud dem kommer bjuda på längre fram så har Ikea tydligen valt att bojkotta julen i år. Tråkigt!

Det positiva med besöket på Ikea var att sängen jag funderat på att köpa till T faktiskt var finare och verkade bättre i verkligheten än hemma på datorn. Tror den kommer bli en stor favorit.

Imorgon bär det av till barnläkaren med D. Förhoppningsvis får jag lite klarhet i mina frågor.

//Milla

Ingen snö

I morse efter jag gnuggat sömnen ur ögonen så nästan som ett litet barn sprang jag fram till fönstret och tittade ut. Men vilken besvikelse. Fortfarande ingen snö trots att det är 2:a november redan. Brukar det inte vara snö då? Aja ska inte klaga då man snabbt tröttnar på den kalla vintern. 

Men lite magisk med snön är det ändå. För bara på vintern kan man få se sitt barn le så stort när han får åka pulka.


(M och T förra vintern)


Idag ska jag och lilleman träffa Hanna och hennes lilleman Alexander. Skoj!

//Milla


Tisdagsplaner

Idag efter dagis åkte jag och D hem till Marie och myste med hennes (nya) lilla bebis. Det var riktigt trevligt att prata ikapp allt som hänt i våra liv de senaste veckorna.

Vi diskuterade en artikel som Marie sett i tidningen angående mammaträning. Det var en tjej som tre gånger i veckan håller i utomhusträning för mammor och deras bebisar. Genast började vi prata om att ta tag i träningen lite mera ordentligt. Så vi bestämde oss för att kolla upp denna mammaträning lite närmare men också för att varje tisdag, från och med nästa tisdag, ska vara vår träningsdag tillsammans. Vi har sagt så förr men båda verkar mer taggade denna gång. Så vi får hoppas att vi verkligen håller det den här gången!




//Milla

Idag är ingen vanlig dag..

.. för det är Cecilias och Otilias födelsedag. Hurra Hurra Hurra!!

Idag fyller min storasyster 28 år och min väns dotter 4 år. Massa grattis till dem båda.




//Milla

RSS 2.0