Banana bebis

D har fått smak på mat. I några dagar nu har han förutom gröten fått smaka på banan. Om han gillar det? Han älskar det!! Han smaskar på och blir lite smågrinig om det tar för lång tid för mig att skrapa banan och föra det till hans mun. Att ge honom smakportioner och lära honom äta mera vanlig mat verkar absolut inte vara ett problem. Han är superduktig!

Snart ska vi börja med lite välling också (D är snart 6 månader och vi har i samråd med Bvc kommit fram till att börja liiiite tidigare med välling då D inte verkar bli tillräckligt mätt av Nan längre. 260 ml varannan eller var tredje timme är lite väl mycket. Måste vara jobbigt att vara hungrig jämt!)

Denna välling har jag köpt hem. Mest skonsam för magen (ges ju till bebisar vid magbesvär exempelvis magsjuka). Har även köpt nya nappfalskor. Jag gick från våra Dr Brown (älskar dem har inte haft ett enda problem med D´s mage) till mam nappflaska (ultivent). Just dessa mam flaskor ska ha ungefär samma funktion men dessa kan man skaka, vilket man behöver med vällingen, det kan man inte med Dr Brown.






//Milla

Nytt till jul

Igår klickade jag hem lite godsaker som ska få bo hos oss under julen. Bland annat dessa.

2 styckna till vardagsrumsfönsterna.

2 styckna, en var till pojkarna.



Alla från Ellos.

Alla dessa är i papp men jag minns att när jag var liten hade jag en adventsstjärna i metall. Görs inte dem längre? Skulle vilja ha metall till pojkarna (risken är stor att de går sönder antingen av pojkarna själva eller i julkartongen där de kommer spendera mest tid).

Nu letar jag efter någon snygg adventsljusstake eftersom den (fula) vi har ska få flytta till soptippen (förhoppningsvis denna jul). Men det är svårt, jag vill absolut inte ha röd utan vit (eller svart? nä tror vit blir snyggast, eller?).


//Milla

Ett bevis

Igår kom mitt stora hjärta hem med denna till mig.



Man kan självfallet göra om lampan till en stjärna och det var just därför han köpte denna till mig. Ett bevis på att han fakiskt lyssnar på mig (även när jag inte pratar med honom).



Från ClasOhlson.

//Milla

En perfekt helg

Helgen har varit riktigt mysig och händelserik. På lördagen vart jag och barnen utbjudna på middag av pappan i familjen. Detta var första middagen på restaurang sedan D kom till världen. T åt som aldrig förr och avslutade med en stor glass medan D sov sig igenom i stort sätt hela middagen. Vi alla njöt verkligen till fullo. Lördagskvällen avslutades med hemmamys med nyinköpta lejonkungen och gottigott. En perfekt dag med andra ord.

På söndagen var det dags för T (och mig själv) att gå på kalas hos kompisen. T hade så roligt att han var tvungen att lägga sig och vila en stund efter kalaset för att orka med simskolan (Vi har bytt från måndagar till söndagar).

Denna helg gör jag gärna om snart igen.


Lejonkungen, kanske disneys bästa film genom tiderna?!

//Milla


Inbjudan

Idag damp denna fina inbjudan ner i brevlådan.



Vi har nämligen blivit bjudna till en underbar väns barns kalas. Jag tycker det är jättesvårt att köpa presenter till tjejer då jag har nollkoll på vad tjejer gillar. Men Hello kitty saker står på önskelistan hos flickan så det får det bli. Då kan det ju inte gå fel. Det blir min första gång att köpa någon Hello kitty sak, spännande!

//Milla

En liten önskan

Snart är det jul och med allt vad det innebär. Julklappsshoppingen är inte klar på långa vägar. T är nästan klar, till D har jag massa kvar, till M har jag ingen aning om vad jag ska köpa och till resten av våra familjer vet jag inte heller. Vi brukar bara köpa något litet till de vuxna och lägga krut på barnen. Eftersom julen är till för barnen.

Även fast jag vet att julen är till för barnen så kan jag inte låta bli att önska mig en liten sak, en sak bara till MIG SJÄLV. Jag unnar mig själv alldeles för lite om ens något. Så kanske, kanske, kanske man kan få önska sig denna? 



Man ska tydligen få fylligare och längre ögonfransar av denna. Fast den är riktigt dyr. Hela 895:- kostar den (Ooops). Jag får nog vara min egen tomte i år.

//Milla


Trasig tallrik nr?

Så här ser det ut ibland när man har småbarn hemma. Alltid lika kul!



Jag skulle vilja ha nya tallrikar då det snart inte kommer finnas några från samma serie kvar. (Snälla M kan vi åka till Ikea snart och köpa upp oss på det, innan jag blir tokig!)

//Milla

En orolig natt

Som resultat av sprutorna igår så har lilla D haft en orolig natt inatt. Vilket innebär att denna fredagsmorgon har vi en trött och rätt så orkelös mamma i huset.

Lilla D somnade som vanligt men har gnällt till och från hela natten så att jag varit tvungen att springa upp titt som tätt och gett honom nappen. Mot slutet av natten/tidig morgon tog jag upp honom och vaggade honom till sömns och precis när han somnat och jag trodde att jag skulle få vila huvudet mot kudden en liten stund så kom en nyvaken T in i sovrummet och ville ha frukost. Så det var bara att kravla sig upp och stå emot huvudvärken genom att klunka två koppar kaffe.

Dumma, jäkla, bra och nödvändiga spruta!

Lilla D vaknade till igen strax efter kvart över 8 och eftersom jag inte hade någon lust att stressa iväg till dagis med T genom att slänga i D mat och packa ner honom i overallen när han inte är tipp topp så får det bli en hemmadag för T. Vi kanske orkar oss ut en liten stund då vi behöver införskaffa lite småsaker och T kanske vill leka lite i leklandet borta i köpcentret medan D tar en sovstund i vagnen. Om inte så får det bli mys här hemma med spel, pärlplattor, film och lera istället. Vilket som blir nog bra.

Denna fredagsmys kommer börja senare än vanlig för pappan i familjen då han jobbar över ikväll (IGEN). Så jag och barnen får ha fredagsmys utan honom, skumt men vi får ta igen det i helgen.

//Milla

I vårt kök just nu..

..är det inte middagen som tillagas utan pärlplattor.





//Milla

Finare kan ingen vara..

..än vår kära barnaskara.

Idag var det Bvc besök på schemat för lilla D. Han väger numera 9,6 kilo och är 71 cm lång. En riktigt liten tungviktare! Det känns verkligen när man bär runt på honom ska jag säga.

Det vart även två sprutor, en i varje ben. Lilla D vart så ledsen att mitt mammahjärta nästan gick i tusen bitar men tack och lov gick det över lika snabbt. Förra gången fick han inga biverkningar såsom feber så vi hoppas på samma resultat även denna gång.




//Milla



Food Inc.

Har du sett den? Om inte, GÖR DET. Såg den nyss och blev illa berörd. Helt sjukt, vårt samhälle, med U.S.A i toppen, är helt sjukt! Vi är sakta men säkert på väg utför. Vi gräver till och med våra egna gravar.

Dags att reagera och agera snart! Jag kommer i alla fall göra båda från och med nu. Mera ekologiskt ska in i vårt hem.

//Milla


Första gröten, någonsin

D har alltid varit ett matvrak (ärvt från pappan sin). Han har ätit ofta, varannan timme eller gärna oftare om han fick bestämma. Detta trots att vi hela tiden ökat matdosen och att han legat "före" enligt tabellerna på paketen (Nan, modersmjölersättningen). Han äter redan maxdosen på 260ml varannan timme, vilket bebsiar över 6 månander gör. D är enbart 5 månader gammal eller 3 månader korrigerat. Så det verkar helt enkelt som om han inte blir helt mätt utan är i behov av mer mat. Så idag när vi var och storhandlade köpte jag gröt från 4 månader.

Jag gjorde iordning ett liten smakprov och slurp sa det så var allt i hans lilla (stora) mage. Nöjd och belåten var han under tiden han fick slurpa i sig gröten men så fort den var slut vart han missnöjd och ville han ha mer.





Dock vågar jag inte sätta honom i tripp trappen ännu så jag justerade ryggen i babysittern och det blev perfekt!

//Milla

Speciella band

Syskon kommer alltid att ha ett speciellt band emellan sig. Oavsett hur nära eller långtifrån man står varandra så finns det ett band som inte kan brytas.

Jag hoppas att mina pojkar kommer att ta vara på varandra och stå varandra nära resten av sina liv. I vått och torrt.

 

Att ha syskon är verkligen ingen självklarhet utan snarare en gåva. Älskar min egna syskon massor även om jag är dålig på att säga det.

// Milla


Första partyt!

För några dagar sedan ringde det på dörren. Det var en pojke från dagis (förskola, jag vet!) och hans mamma som ringde på för att ge T en inbjudan till pojkens party. T vart jätteglad och pratar numera varje dag om att han ska på party på söndag. Mammas lilla hjärta har blivit stora killen nu. Detta blir hans första party, så skoj. Visst han har varit på födelsedagsfester förut hos andra barn men det har ju varit barn vars föräldrar vi umgås med. Same, same but different ;)



Det fick bli en blixten "skaka så låter jag och kör" bil som födelsedagspresent till pojken. T har en sådan och älskar den så förhoppningsvis är pojken lika tokig i blixten som T.



T är redan lämnad på dagis och jag och D har varit och storhandlat. Självfallet hade jag easytone skorna på så nu förtjänar jag att ta en mysstund i soffan och lata mig tillsammans med D.

//Milla

Ett steg fram..

..två steg bakåt. Så känns det just nu. Är så trött på vissa människor.

//Milla

Några smakprov

Herregud nu har jag letat tapeter i timmar och har ändå inte hittat något jag fastnat helt för. Det finns oändliga färger och mönster att välja mellan. En riktig djungel. Detta kommer ta längre tid än jag trodde.

Dessa 2 gillar jag lite men inte helt 100%.



//Milla

Today

Dagens planer lyder:
Lämna T på dagis
Träna (om D nu vill sova själv en stund)
• Leta tapeter
• Utvecklingssamtal för T
• Hämta T
• Hemmafix

En lugn dag men det behövs för imorgon är det fullt upp!

//Milla

Glädje

Igår gjorde vi något helt underbart. Något stort, stort för oss. Något vi längtat efter. Något som kommer gynna vår familj i längden. Något som kommer göra oss lyckligare. Jag vågar inte säga vad det är riktigt ännu ifall det inte går vägen. Men det hoppas jag att det gör, av hela mitt hjärta!!

//Milla

En bild säger mer än 1000 ord..

..

//Milla

Bästa köp

För ett tag sedan köpte jag ett babygym i plast åt D från babyland (numera barnens hus, men det kommer alltid vara babyland för mig). Det är nog bland det bästa jag gjort. D älskar verkligen det. Han skrattar högt, slår, dra och mumsar glatt på sitt babygym. Hur nöjd som helst!



Måste säga att jag vart glatt överraskad över att det var så fint och med massa och då menar jag massa leksaker som man kunde hänga på babygymmet. Allt för ynka 179:-. Ett riktigt kap!!

//Milla

Fredag hela veckan

Idag är det äntligen fredag. Visserligen har jag och barnen haft fredag hela veckan eftersom T varit små krasslig och där med varit hemma. Men det ska bli mysigt att ha M hemma hela helgen och mysa med då han de senaste 2 veckorna kommit hem sent då de jobbat över massor, stackaren. Han är duktig han. Inget gnäll utan han bara kör. (Fast jag önskar att han kunde ta det lite lugnare med tanke på hans axel och knä som "lägger av" ibland och för att inte ala om hans snart kommande magsår).

Snart blir det dags att ge sig ut i kylan och inhandla gottigott till det obligatoriska fredagsmyset!!

Älskar att ha helg!!!

// Milla

Grattis lilleplutt

Idag blir vår lilleplutt, som faktiskt börjar bli en storeplutt, hela 5 månader gammal. Grattis, grattis lilleman.

Herregud vad tiden går läskigt fort. Snart är det dags för smakisar, gröt och välling. Vilken tur att vi fått hem vår ursnygga dyna så att D kan sitta stadigt och mjukt i barnstolen.



//Milla

En djurgårdare är född

Ingen kan vara gladare än M eller jo möjligtvis D´s gudfar Dennis. 



//Milla

Update sjukstuga



//Milla

Sjukstuga..

..har vi här hemma. Båda barnen är förskylda.T hostar dessutom så han får sin förskylningsastma medicin. Jag själv känner mig också småsjuk. Ont i huvudet, halsen, lite lätt förskyld och kroppen värker på en hel del stället. Typiskt denna årstid! Skulle behövt göra lite små ärenden idag men vi får helt enkelt stanna hemma och kurera oss hela dagen och ladda batterierna med hjälp av massa soff-,film och gottigottmys. Inte mig emot, det behövs just nu!



//Milla


Gör som grodan..

..lev på hoppet!

// Milla

Jag kunde inte låta bli

Kikade in på www.room99.se nyss och råkade fastna för denna sötnos.

 
Jag kunde verligen inte låta bli så jag klickade hem två styckna. De kommer trivas perfekt i vår soffa. Lite bra är ju att jag kunde uttnyttja erjudandet GALET50 i kassan och därmed få 50% rabatt.

//Milla


Julpynt redan?

Mindre än 3 månader kvar och så är julen här. Julen i alla sin ära men det är julpyntsshopping som är det riktiga nöjet. I år vill jag ha liiite mera julpynt i vårt hem än vad vi hade förra året.

Detta är jag sugen på att inhandla inför julpyntningen i vårt hem.









Allt i från www.jotex.se

Sen skulle jag vilja ha två stora vita stjärnor till vardagsrumsfönstrena.

//Milla







Kakmonstret

Igår kom M hem med dessa söta godsaker till oss.



Så nu blir det fika, till T´s förtjusning.



//Milla

Annorlunda söndag

Igår var pappan i huset borta från tidig morgon till sent på kvällen. Barnen och jag hade en mysig söndag inomhus med massa film, bokläs och spelande av några av T´s spel. Men pappan i huset var konstant saknad. T´s reaktion på morgonen "Hann jag inte säga hej då till pappa. Buhubuhu..." säger att detta inte är en vanesak.

Det vart en väldigt skum söndag, det gillar vi inte. Inte pappan i huset heller som hade tänkt på oss hela dagen och saknat oss så pass mycket att mamman i huset fick en bukett med rosa rosor (och en massa fina komplimanger). Det är härligt att ha en sådan fin man att hålla kär!



Nu är helgen över och vi välkomnar en ny vecka. T är ledig så det blir lite hemmafix idag och kanske en liten stunds utelek med Marie och hennes barn, om vädret tillåter.

//Milla

Eviga längtan

Vad gör man när man så gärna vill något av hela sitt hjärta men vägen dit känns omöjlig?
Hur länge ska man orka kämpa egentligen?
Tills man helt tar slut och bara sorgsenhet finns kvar?
Ska man leva på hoppet resten av livet? 

Vår familj har en evig längtan och jag undrar när ska det få bli vår tur?!

//Milla

En liten present

T kommer att bli överlycklig när han kommer hem efter dagis. Då denna present väntar på honom. Jag sa ju att vi inte skulle köpa några fler blixtenbilar nu utan enbart till jul men denna present är inte från oss utan ett smakprov från tomten.

 

När det händer vissa saker i ens barns liv och man vet att en liten sak kan förgylla ja då fixar vi det.

//Milla

Filmvalet avklarat

Dessa filmer fick det bli. Pirates of the caribbean - i främmande farvatten, fast & furious 5 samt Versco. M ville gärna ha en film med uppföljaren från taken, finns det ens?! Så då var versco den närmaste (tror jag) eftersom det är en blandning av taken och heat, som är två bra filmer. Detta kan ju inte gå fel?!



Ser ni godispåsen i hörnet?! Mums jag har redan nallat en massa! Filmkedjan har klart bäst godis överlägset! I like nej snarare I love!

// Milla 


Filmkväll

Ikväll blir det filmkväll i vårt hus. Massa god mat, vin, läsk, godis och film. Kan inte bli bättre fredagsmys.

Dessa filmer är jag sugen att titta på.

En actionfilm med Nicolas Cage kan väl aldrig gå fel?



Har man sett dem andra så måste man ju se denna med.



Samma gäller för denna.



// Milla

En speciell gäst

Vi har fått nys om att vi har en väldigt speciell gäst som brukar läsa min blogg. Och med det säger jag och barnen HEJ :) till barnens farmor (och hennes man såklart).



//Milla

Rea på Room 99

Om man gillar lite inredning såsom exempelvis tavlor, ramar, kuddfodral och plädar så kan ni få ett hett tips just nu. Om man använder koden GALET50 i kassan får man 50 % rabatt på allt i webbutiken www.room99.se.

De har inte superstort utbud men man kan säkerligen hitta något fint. Själv köpte jag fyra stycken av dessa kuddfodral, Pollux.



Är lite sugen på dessa två saker att ha i köket men inser att jag faktiskt inte har någon plats för dem.






//Milla


Målarmamma

Detta är vad jag ska sysselsätta mig med idag.



//Milla

Finbesök

Idag har vi haft finbesök här hemma av ingen mindre än favvo Hanna och hennes sötnos Alexander.

Eftersom det var så fint väder ute idag så passade vi på att ta en långpromenad med barnen i solskenet och pratade om allt mellan himmel och jord. 

Det skiljer enbart 17 dagar mellan våra små pojkar och det ska bli supermysigt att få se dem växa upp tillsammans. Jag hoppas verkligen att dem kommer bli lika bra vänner som vi är <3



//Milla

Kanelbullensdag

Idag är det kanelbullens dag och det ska självfallet firas.



M vill dessutom ha kladdkaka ikväll med grädde och frysta bär. I vanliga fall brukar jag i alla fall (försöka) hålla mig enbart till helgerna men efter att ha gått två långa promenader idag så förtjänar jag att äta detta med gott samvete.

Visste ni att det finns kladdkakansdag?! Jag hade ingen aning om det utan blev upplyst av M. Kladdkakansdag är den 7/11 så snart blir det till att mumsa kladdkaka igen!
// Milla

Hemklickat

Lite nya saker som jag klickat hem och som nu är på väg hem till oss är detta.

Babygym i hårdplast till D från babyland. Han har ett mjukt laban babygym men denna i hårdplast kan nog bli en favorit. Smart att ställa över babysittern, då mjukdjuren som sitter där (även det från serien laban ser ni mönstret haha) inte är så superintressanta nu när han dörjar dra och slå på sakerna.



Efter noga måttande och lite klurande så föll mitt val på denna hallmatta. Valley mörkgrå 80 x350cm från Matts mattor.



Sedan slank det ner en sak till barnens farmor också eller snarare till deras hund Buster. Även det från Matts mattor.






// Milla

Italienska minnen

För ett tag sedan var barnens mormor och morfar i Italien. När de kom hem fick hela familjen en varsin present.

T fick en riddare (sprattelgubbe).



D fick en röd gubbe (sprattelgubbe).



Sen fick D en superfin speldosa som även fungerar som en nattlampa (mössen högst upp är favoriterna).




M fick ett snyggt läderskärp och jag själv fick en plånbok och självfallet...

... choklad!!!



Alla sakerna var jättefina och vi hade verkligen inte väntat oss något så det tackar vi för.

Italien är ett land jag hoppas jag och M kommer att besöka antingen med eller utan barnen då vi har en liten speciell intergrej oss emellan angående Italien. La italia familia <3

//Milla
  

Svärmorsdröm

Nyss kom posten till vårt hem och i brevhögen låg ett brev från barnens farmor. Däri låg massa information om kryssningar som kan vara roliga för barn och en värdecheck. Hur snällt som helst. Snart får vi ta en tripp så blir T överlycklig och vi slipper hans tjat ;) 



Man ska vara glad att man har människor i sitt liv som bryr sig. Tur att man har en underbar svärmor.

// Milla


Nicole är här!

Fick precis ett sms från Andre (Maries man) med en bild på världens sötaste lilla tjej. Så nu äntligen är Nicole här, som vi alla väntat och längtat. Speciellt hennes mamma, pappa och storasyster. Så älskad från första stund! Vilken lycklig start på denna vecka.

Grattis till hela familjen <3

// Milla


Simskola ikväll

För T alltså, mamman i huset kan redan simma! Fast om sanningen ska fram skulle jag behöva finslipa de kunskaperna.

Numera varje måndag kl 19 kommer T att gå på simskola, i gruppen sköldpaddan (steg 2). Självklart med bästisen i samma grupp. Om han ser framemot det. Japp han är superglad. T är en riktigt fisk i vattnet och älskar att bada.



// Milla

En bebis på G

Jag sitter på helspänn här hemma. Igår skickade min vännina Marie ett sms att slemproppen (usch va äckligt det låter) gått. Vilket är ett bra tecken att något är på gång men det kan ju även dröja några dagar. Tidigare idag smsa hon att hon har molande värk i magen som blev värre och värre. Sedan det smset har jag fått lite sms i omgångar med bland annat tidtagning på förvärkarna med 25 minuters mellanrum. Så nu är det i alla fall på gång (förhoppningsvis).

Att få barn är en helt otrolig resa man måste uppleva för att förstå. En förlossning är bara ett litet (läs STORT) hinder på vägen man måste ta sig igenom hur lätt eller jobbigt det än är. Men det är det definitivt värt! Marie tänk på vad du alltid säger "Om jag var tvungen att föda varje dag för att få behålla min prinsessa så gör jag det lätt , utan tvekan!"

Snart är lilla Nicole här. Åh vad jag längtar och inte minsta av allt gud vad Marie längtar.

// Milla


 

Senaste nytt i (blixten) familjen


Det senaste tillskottet i T´s blixten familj är denna.

Doc Hudson (med vingar? säger T). Fast på förpackningen står det Finn McMissile men han ser exakt ut som Doc Hudson (med vingar säger T. Det får icke glömmas!)



Det blev även presenter till barnens kusin Lennon



och sen kunde jag inte låta bli så D fick även han en fin bil fast blå.



Se så glad T är för sin nya bil. Men nu har det blivit lite väl mycket blixtenbilar och blixtentidningar så jag sa att detta var den sista blixtenbilen resten (om han inte redan har alla numera) får han önska sig i julklapp. Det gäller bara att M också håller detta!



Nu blir det lunch här i huset. T får makaroner och fiskpinnar (hans favorit fisk tydligen) medan jag själv tar yoghurt med frysta bär och D ja han sover än så länge.

T´s kommentar nyss fick hjärtat att smälta. "Mamma jag vill alltid ha en sån här dag" och så sken han som en sol. Toppbetyg alltså!

// Milla

Tackkort

I väntan på att regnet skulle sluta och D skulle vakna surfade jag runt på nätet i jakt på tackkort för namngivlesen. Var inne på flera sidor där man kunde ladda upp egen bild och text samt designa ur deras mallar eller helt själv. Efter att ha prövat D´s bild och text på olika sidor så fastnade jag för denna från fuji. Prisvärt och stilrent men ändå snyggt! Får hoppas att det blir lika fint som jag tror.



(Då D slutar le och skratta så fort han ser kameran så fick det bli denna. Han ser i alla fall lite glad ut. Tur att han är söt som socker!)

Synd att jag inte tänkte på detta när vi skickade ut inbjudningskorten till namngivelsen. Jaja de korten var ju också fina.

// Milla

Guten morgen

Usch det känns i bollen att vi kom i sängs rätt sent igår. Tror klockan var runt halv 12. Haha pinsamt men så är det att vara småbarnsföräldrar. Uppe tidigt på morgonen och slockna tidigt på kvällarna.

D har den senaste tiden ätit sista gången runt 22 för att sedan somna och vakna runt 7 på morgonen! (vågar man ens skriva detta eller kommer han sluta sova bra då?!) Detta är helt otroligt bra. Både för honom men också för oss (mig) som börjar känna oss (mig) som människor igen. Tiden när man var uppe varannan timme och matade och sedan behövde sitta i minst 1 timme med honom för att han inte skulle spy upp allt och sedan var det bara att börja om och mata igen i stort sätt, denna tid verkar vara helt förbi. Jag håller tummarna (och tårna)!!  

D verkar älska att sova och kan somna vart som helst (fast på mamma är favoriten) och i vilken ljudnivå som helst och han njuter till fullo. T däremot han hatade att sova som bebis och hade kolik (fy va jobbigt det var) och han blir fortfarande lite grinig när pyjamasen ska på och det är dags att hoppa i säng. Han vill bara inte missa något.

Dagen idag blir till att komma ut i höstvädret lite. Det blir nog en liten promenad med easytone skorna, lite lek i parken eftersom T är hemma, presentshopping och lite matinköp. En bra dag med andra ord. Om nu inte regnet kommer ösa ner (ser lite oroväckande ut på himlen) för då stannar vi inne och hittar på något istället!

// Milla


Nya stolar

Japp. Vi köpte två stycken av de vita stolarna jag ville ha men jäklar vilket problem det var. När M kom hem med stolarna och vi öppnade upp dem fick jag en chock. Säljer de skit var min första tanke! Den ena stolen saknade färg på flera ställen och det var fingeravtryck inprintade i färgen. Den andra stolen hade en stor färgrinning längs hela ryggen. Detta är fabrikationsfel men ändå väljer man att packa ner dem och sälja?!

Dagen efter ringde jag dit och personen i telefonen lovade att lägga undan två vita stolar och att titta ordentligt på dem så att det inte skulle var något fel på dem. När M efter jobbet åker dit för att byta så finns det inga vita stolar men vi kunde få svarta! Varför skulle jag vilja ha svarta när jag köpt vita?! Efter mycket om och men (och en hel del dålig attityd från säljarna) så hittar de vita stolar i högdalen och tycker att M ska åka dit. M anser, precis som jag, att de får antingen ta hem dem till sin butik eller hem till oss. Till slut går de med på att ta in dem till sin affär men det kommer dröja lite mer än en vecka. Jag som tidigare beställt från jysk vet att en vecka inte är en vecka. Beställde bord från jysk förut och de skulle ta max två veckor. Jag väntade i åtta veckor tills jag avbeställde helt. I alla fall jag sa nej till detta förslag och anser att en vecka är för lång tid. Lösningen blev slutligen att personen i fråga som lovat mig dessa två stolar, som hon dessutom sa att hon reserverat! fick vackert åka förbi högdalen dagen efter och plocka upp dessa stolar så vi kunde hämta dem.

Lite hårt kanske men så ska service se ut. Speciellt om det är affären (personalens) fel. Hade de varit lite mer tillmötesgående och trevliga så hade jag gått med på att vänta.

Något jag störde mig på var deras OVILJA till att hjälpa till att lösa problemet de skapat, deras DÅLIGA attityd och att de ville dumförklara M. Exempelvis kommentaren angående att stolarna var trasiga. "Man får vad man betalar för". Så stolar som kostar 250 kr styck ska alltså vara trasiga?! Jag och förhoppningsvis fler med mig skulle inte betala 250 kr styck för ett par trasiga stolar!!

Så från och med nu bojkottar vi Jysk och deras otrevliga personal. För detta är inte första gången!

Men nu står dem där i hörnet av köket och bara väntar på att någon/några ska komma över på middag :)



// Milla

Träning = glad mamma

Sedan barnsben har jag alltid tränat. Som liten gick jag på fotboll, innebandy och friidrott och hade massa spring i benen. Att inte få en dos av träning, hur liten den än är , gör mig lättirriterad och småsur. Så att träna är ett måste för mig för att känna mig glad och för att jag ska må bra. Det spelar ingen roll om det handlar om att gå ut och springa, promenera, träna hemma eller träna på gym så länge jag bara gör någon form av träning. 
 
Så för en stund sedan när M och T drog iväg på knatteskutt så jag passade på att stressträna lite. Det blev 10 minuter på crosstrainern och 10 minuter på bollen innan D´s tålamod tog slut. Men det är bättre än inget och nu känner jag mig som en ny människa.

Så här nöjd var D en liten stund i alla fall.


(Runt 4 månaders ålder kan bebisar börja se färger, innan dess ser de bara i svartvitt. Jag undrar om det även gäller prematurbarn och om det kanske är därför detta barnvagnshänge med bamse och hans vänner är så intressant.)

// Milla

T har bestämt sig


Han ska bli polis när han blir stor.
 
Jag: Vad ska du bli när du blir stor?
T: Polis.
Jag: Va roligt. Varför då?
T: För då kör man bil. Då kan jag köra dig mamma. Vart ska jag köra dig?
Jag: Hem till mormor och morfar?
T: Jag hittar int dit.
Jag: Hem till farmor?
T: Jag hittar inte dit. Men mamma du kan få åka till fängelset för det ligger i centrum. Det har pappa sagt.

T blir därmed första polisen i släkten. Jag kommer bli stoltare än stoltast. Vad M tycker om det är en annan historia ;)



// Milla



Mattjakt

Jag har under en tid letat efter ny matta till hallen. Dessa två är heta kandidater. Rätt lika men ändå väldigt olika när det gäller mått och tyg. Så nu ska det kluras och mätas lite extra för att se vilken av dessa skönheter som ska få flytta hit.





eller denna



// Milla


Tivoli

Tidigare i veckan fick vi hem coopbladet där de annonserade ut att de firade sina 10 år med att ha tivoli fredag och lördag för barnen. Så idag gick vi dit för att T skulle få lite skoj och vilken besvikelse det blev, för oss men inte för T.  När man skriver tivoli så innebär det för mig i alla fall någon typ av karusell och kanske till och med sockervadd! Men icke! Detta ""tivoli" bestod av fyra olika små bås inne i affären. (Har aldrig hört talas om inomhustivoli?!) T var i alla fall glad och prövade kasta boll i hål, slå golfbollar i hål, kasta boll istället för pil och snurra hjulet. I varje bås fick han ett pris så det blev en chipspåse och glass, en smoothie, en riskakesak samt en leksak men T fick ta två då han inte kunde välja sitt pris :). Det blev ett memorie och en bakugnen? boll med klistrmärken, mobilhänge och halsband i. Sedan fick han ju också en ballong, vilket var riktigt uppskatta!

Vi gjorde också en tipsrunda eller snarare M sprang runt som en vilde i affären och letade efter frågorna medan jag, T och D plockade lite varor. M hittade alla frågorna förutom fråga 4 och då kom vinnarskallen i honom fram och han började fråga de andra barnen vart frågan var för han ville INTE förlora.

Trots att vi vart lite besvikna från början så blev det ändå väldigt lyckat. En bra start på lördagen helt enkelt!

Inga bilder blev det tyvärr då vi glömde kameran.
// Milla

RSS 2.0