Lilleman

Lilleman har börjat uppskatta böcker på ett helt annat sätt än innan. Speciellt böcker med ljud. En favorit är bondgården. Det är så spännande att trycka på knapparna och höra hur de olika djuren låter.




//Milla

Rosenbullar

Idag bakas det rosenbullar till lilleman (och storeman som även han gillar dem).

Recept 30-35 stycken (från Andra mosboken)
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 tsk salt (kan uteslutas)
12-13 dl mjöl
1 ägg
vallmofrö (kan uteslutas)

Smält smöret och häll sedan i mjölken och värm tills den är fingervarm. Smula sedan ner jästen i en bunke och häll av lite mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Häll i resten av mjölken, mjölet och saltet. Arbeta ihop till en deg. Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i tre delar. Rulla varje del till en knubbig längd och skär i 10-12 små bitar. Rulla varje bit till en jämn boll. Lägg brödbullarna på bakplåtspapper. Gör ett kryss högst upp på varje bulle, lättast med en sax. Låt bullarna jäsa i 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. När bullarna är färdig jästa penslar du bullarna med ägget och strör på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips!
Frys in några bullar i plastpåsar. Bullarna tinar snabbt vid framtagning.
En brödbulle är perfekt för en bebis som håller på att få tänder att tugga på.









Jag själv hoppade vallmofrön för annars vägrar T att äta dem. Sedan gjorde jag lite större rosenbullar så att även M kan äta några till frukost, han blir nog inte mätt annars. D har pecis börjat äta leverpastej på mjukt bröd så detta kommer bli perfekt som mellis-smörgås.

//Milla 

Se upp i backen!

I söndags trotsade vi snö och kyla och bar oss i väg till gropen för att åka pulka. Eller snarare M och T åkte pulka. Jag själv stod och huttrade med lilleman i vagnen. Men kul var det i alla fall. T lysde som en sol och även M som verkligen har barnasinnet kvar! Man blir glad ända in i själen när man ser sitt barn lyckligt!








Efter att vi alla kände oss som istappar gick vi hem för att möta upp Evert. Han ska nämligen bo hos oss tills nästa tisdag. Som T har längtat efter honom.



//Milla

Fredagsmys

Här hemma har vi en riktig mysfredag. T är hemma från dagis idag med och vi har varit och handlat gottigott, hyrt film (T valde Rio som han sett ca 4 gånger idag), spelat spel och nu bakar vi hemmagjord pizza. En helt toppen dag helt enkelt. Ett glas vitt, titta film och äta gottigott med min fina man ikväll och denna dag kan inte bli bättre.

D inviger majskrokar för första gången. Det smakade smaskens (tycker storebror med som roffade åt sig hälften) och bra kladdigt var det med.



Igår fick jag en stor vit ros av min underbara man. Tänk att så lite kan göra så mycket. Han är bra fin han!Dessutom kan han bjuda på sig själv ;)


 
//Milla

Bullkalas

Idag ville T jättegärna vara hemma och busa (läs baka kanelbullar) istället för att att busa på dagis. Dessutom har han sovit dåligt inatt, han har haft en massa mardrömmar, så han fick stanna hemma med mamma & lillebror stället. Vilken lyx det är att vara föräldraledig och kunna göra så här, en lyx som tyvärr snart försvinner.

Vi var även förbi centrum en snabbis och T fick köpa sig Rod bilen från bilar 2. Han har nämligen velat han den jättelänge och hans röda bok från BR var full med sparade klistermärken.

Så här söta var barnen vid frukosten imorse. Gröt är gott!





//Milla

En härligt bra dag

Idag har varit en supermysig dag. Vi har haft Marie & co på besök vilket innebär en massa tjejsnack, nyttigheter och promenader. Alltid lika härligt att umgås med fina Marie & co. Längtar redan tills vi ska ses igen och självfallet till vår middag!

T & E på en härlig pulkapromis. Tänk att våra "småttingarna" har känt varandra från att de var små spädbarn.



//Milla

Omslagsmodell - tävling

Lilleman ska vara med och tävla om att bli omslagsmodell för tidningen Vi föräldrar. Så in nu på länken och rösta fram vår fina lilleman. Tack tack :)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-5277





//Milla

Bästa vänner

T & T. Lika barn leka bäst!






Vi upptäckte att pojkarna hade valt likadana tröjor dagen till ära, helt omedvetet dessutom. Blixten forever. Haha!

//Milla

Lördagsplaner


Dagens planer:
* Lekdejt med Alexandra & co
* Dubbelkolla beställningen av T´s saker bl a sängen
* Städa
* Tapetsering av barnens varsina rum
* Sätta upp lampor, tavlor, hyllor m.m
* LördagsMYS



En bild på T & T från förra året.

//Milla


Nyttiga chokladmuffins

Idag ska vi ha finbesök här hemma av Hanna & co så jag hade tänkt att baka kladdkaka men såg att smöret var slut. Så därför får det bli nyttiga chokladmuffins istället.

Recept:
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vatten
3/4 dl olja

Blanda ihop allt, lägg i muffinsformar och in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

För att göra dem nyttigare brukar jag antingen halvera sockret eller byta ut sockret mot brunt socker. Dessutom använder jag grahamsmjöl istället. Smakar lika gott ändå! Sen tar jag alltid ut muffisarna efter 10 minuter så blir dem så där härligt kladdiga. MUMS!!












//Milla

8 månader

Idag blir lilleman hela 8 månader (6 månader korrigerat) gammal. Tänk vad tiden bara rusar förbi snart kommer han ju vara vuxen och flytta hemifrån. Dock har ju T lovat att aldrig flytta och jag ska försöka övertala D till detsamma.

Igår var det Bvc besök för lilleman som numera väger 11 kg och är 75 cm lång. Inte så mycket bebis längre med andra ord.

Lilleman

Kan (Bland annat):
* Rulla runt från mage till rygg och vice versa
* Sitta själv (utan stöd)
* Åla bakåt
* Stå upp på knäna med händerna i golvet och gunga fram och tillbaka
* Skratta högt
* Hålla i saker och byta hand
* Upptäcker att han kan göra nya ljud varje dag
* Samspelar med en. Ex härmar en när man pratar med han, slår i bordet med handen och vill att man sa göra samma sak, försöker få igång storebror att busa vid matbordet
* Undersöker ALLT och ska pilla på allt
* Han kan vara upptagen och leka med annat men om man pekar på något och säger ordet Titta så förstår han att han ska titta på den saken (detta har jag gjort dagligen med honom)
* Om jag säger "vart är Mamma" så tittar han / letar han genast efter mig (även detta har jag gjort dagligen)
*

Favoriter:
* Tittut
* "Det kommer en liten mus"
* Att man gör pruttljud på hans mage
* Att man kittlar honom vid halsen, då brister han ut i skratt
* Läsa böcker, speciellt titta boken
* När mamma sjunger "Vyssan lull". Då spelar det ingen roll hur ledsen han varit han tystnar på direkten och blir lugn
*Storebror. Ingen annan kan få lilleman att skratta som storebror. Nya idolen haha.
* Fisk
* Att titta sig själv i spegeln, antingen ler han eller så början han "prata"
* Att vara glad och le hela tiden

 Dessutom har lilleman slutat helt med ersättning. Han äter enbart flaska med välling två gånger om dagen - morgon och kväll. Annars är det bara vanlig hemmagjord mat som gäller för vår matglada kille :)








//Milla

En fin text

 
När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester – till Italien. Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se. Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler. Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande. Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen. Du packar väskan och ger dig iväg. Efter några timmar landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: ”Välkommen till Holland!”

”HOLLAND?” säger du. ”Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien.” Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där.

Det är viktigt att förstå, att du inte har kommit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara till en annorlunda plats. Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött.

Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite saktare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner. Holland har till och med Rembrandt. Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: ”Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det.”

Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att bli fri så du kan njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda.

Av: Emily Pearl Kingsley

Denna text är så otroligt fin. Jag läser den då och då när mina tankar börjar vandra in på den svåra tid vi hade med D och T och vad vi "kunde fått men inte fick uppleva". Den berör mig på ett bra sätt för den får mig att inse vad vi faktiskt fick och att det faktiskt är helt underbart i allafall. Men det tar hårt och är jävligt surt att vara tvungen att åka till "Holland" 2 gånger! Men drömmen om att få uppleva "Italien" finns fortfarande kvar ♥

//Milla

Familjestund



Lilleman & Farmor



Farmor, gammelmormor, lilleman & storeman

//Milla

Snart studentliv igen

Jaha då var mammaledigheten nära sitt slut (REDAN!). I veckan kom beskedet att jag är registrerad för att återgå till högskolestudierna i april och idag kom besked från CSN att jag är beviljad studiemedel. Det är blandade känslor inför detta. Jag längtar verkligen enormt mycket och tycker det ska bli grymt skoj att komma tillbaka till lärarstudierna. Men det kommer bli i en helt ny klass, vilket innebär helt nya människor och ingen JULIA. Sen känns det så konstigt att jag inte ska vara hemma med lilleman på heltid längre. Han är ju fortfarande min bebis! Men han kommer nog ha det mysig med M istället och sen tröstar jag mig med att jag inte kommer gå i skolan varje dag. Eftersom jag blev sjukskriven redan i april och att lilleman kom 8 veckor för tidigt så måste jag och M nu under vårterminen bli tvugna att pussla ihop det lite. Jag kommer att försöka hoppa i olika grupper så gott det går och enbart gå på det obligatoriska och sedan va hemma med lilleman och plugga så gott det går på dagarna och en massa på kvällarna. Detta gör vi också för att spara föräldrapeningsdagar så att jag kan vara föräldraledig i sommar (och eventuellt nästa sommar) och så att M kan vara föräldraledig på heltid ett tag under hösten istället. Det kommer nog bli lite bökigt och jobbigt men allt brukar ordna sig!

//Milla


Tänder på g?

När vi trodde att lilleman äntligen skulle bli frisk så hade vi den värsta natten någonsin. Men efter den natten har det sakta men säkert gått framåt. Vi nådde kanske klimax?! Eller så är vi enormt bortskämda med att lilleman sover från 19-07 varje natt. Nu är han nästan samma vanliga goa lilleman som han brukar va.

Han har varit lös i magen, skrikigt, gnällt, haft feber, snorig näsa och ätit mindre än vanligt t.o.m ratat mat vissa gånger. Först trodde vi att det var en virus förskylning, sen öroninflammation och slutligen tänderna. Och visst verkar det vara tänderna. Lilleman är ju trots allt snart 8 månader gammal (6 månader korrigerat) så visst är det dags. Dessutom har han ju dreglat något enormt den senaste tiden. Så numera är det nappar, bitringar och sugnappar till flaskor som ligger i vårt kylskåp. Detta älskar lilleman!

Men usch vad det gör ont i mammahjärtat när ens plutt inte är helt ok. Det är verkligen hemskt att se sin plutt lida och (nästan) inget kunna göra.

Men trots detta så har det hänt massa i lillemans utveckling. Han sitter numera utan stöd. Mammas lille gobit! 



Syns det att det blev bl a morotspure till lunch. Hihi.

//Milla

Sjuk, sjukare, (nästan) friska

Först blev M sjuk, sen T och efter det lille D. Så hela veckan har kantats av sjuka barn (och en sjuk man, jisses!!) med sömnlösa nätter, gråt och allt vad sjukheten innebär. T har haft sin hemska förskylningsastma så det låter som han ska hosta upp lungorna (misstänker att även D har förskylningsastma) och trots medicinering har den inte verkat vilja försvinna. Så jag har försökt trycka i honom saft, jucie, glass, pepparkakor och chips så att han bara får lite enegri men nej han har inte velat ha och då är han verkligen sjuk! D som är ett enormt matvrak har ätit välling och ersättning lite mindre än vanligt och vägrat vanlig mat och då är verkligen han sjuk! Men idag verkar det ha vänt lite. Pojkarna är i alla fall så pass pigga att de gärna äter mat igen och inte bara sover (och gråter). 

T vart lite rastlös när han blev friskare och eftersom vi inte varit ute på flera dagar (år känns det som) så trotsade vi kyla och sjukhet och gick ut till parken bredvid oss för lite frisk luft.







Efter en liten stunds lekande så kom även Björn och hans dotter Emma förbi och stannade en stund för att leka. De bor grannar med oss och hade sett oss leka i parken när de kom hem från affären. Riktigt trevlig att ha någon att prata med i kylan medan barnen leker.

//Milla

Lilleman tar ton

Från att ha varit så nöjd och glad (alla och jag menar verkligen alla säger detsamma) har vi numera fått en riktigt bestämd lilleman här hemma. Passar det inte herrn så både syns och hörs det!





//Milla

Lyxlunch

T valde att få plättar med socker och vaniljglass till lunch.  Är man sjuk så är man sjuk och då får man lite extra lyx här hemma. Så det så!



Ignorera tapeten i bakgrunden. Den ska bort! Det ska bli en vit-svart eller svart-vit tapet istället. Men man kan ju inte hinna allt när man nyligen flyttat och har två småbarn. Hmm undra om man kan ha samma tapet i köket som i vardagsrummet eller sovrummet?! Jag verkligen älskar dem!

//Milla


Nyheter till hemmet

För ett tag sedan kom jag in på en sida på nätet som hade super söta krukgubbar. Jag vart helt såld och köpte en vit och en svart. Förra veckan fick jag hem dem. De har fått en varsin plats i köksfönstret. Jag tror nog att jag ska köpa minst en till och ha där med sen funderar jag på om barnen ska få en varsin med?! Men har beslutsångest angående färg.

Se så söta. Mina ska nog få färska örter däri.



Igår hämtade M ut tapeterna vi beställt till barnens rum. Jippi så fina de är!
Har börjat måla vitt på väggarna i D`s rum och sen blir det T`s när han är frisk och kan va på dagis. Sen blir det till att tapetsera. Längtar!!



//Milla

Sjukstuga och H&M

Vi har haft långhelg i och med att fredagen var en röd dag och det har verkligen behövts då både M och T har varit/är sjuka. Vi började fredagen med qatt vi åkte hem till barnens farmor. Där mötte vi även upp barnens mormor och morfar och så vart vi bjudna på fika, middag och massa prat. En riktigt bra start på helgen. Tråkigt bara att T och M inte var helt pigga. Däremot var T speedad på socker och det var inte fören vi om hem som han började se lite risig ut. Febern kom och har stannat hela helgen och vill fortfarande inte försvinna. Så det har blivit en lugn helg med mycket soffa slappande.

Idag skulle vi egentligen ha träffat Marie och hennes barn men eftersom T inte är helt frisk ännu får det bli en "slappa hemma" - dag istället så att han kanske orkar med dagis senare i veckan. Han har ju varit ledig i 3 veckor och han längtar tillbaka till kompisarna. (Måste komma ihåg att avboka hans tid hos ögonläkaren också. Inge kul att göra tester när man inte är helt frisk.) Jag själv ska försöka hinna småträna lite och drömma mig bort i H&M´s nya katalog. Det gäller bara att D ska vilja somna först.



//Milla



 





Plötsligt händer det

Idag när D låg i babygymmet så helt plötsligt från ingenstans så började han krypa!! Eller åla sig snarare. Fast inte framåt utan bakåt. Han såg så stolt ut när han insåg att han flyttade på sig. Helt otroligt att han börjat bli så stor.

 


Idag åkte jag och barnen till ikea med Hanna och hennes son. Jag hittade en hel del som jag ville ha. Bland annat lite vita hyllor och en vit magnettavla till T`s rum. Massa vita tavelramar som jag ska över soffan i vardagsrummet och lite annat smått och gott. Hade även spanat in en vit pall men det var tyvärr slut men kanse likabra det eftersom det ger mig en anledning att åka till ikea snart igen. 

//Milla

Lakritsssug


Chips, ostbågar eller popcorn är absolut inte min grej. Jag älskar nämligen godis. Jag är sockerberoende och helt svag för lakrits! Jag och M har tyvärr infört godisförbud här hemma och saknaden efter mitt lakrits är stort just nu!!




//Milla

Nyheter till hemmet

Det svenska språket är fullt med flera vackra ord. Ett av mina favorit ord är evighet och just detta ord ska få äran att pyda en vägg vardagsrummet. Dock inte vågrätt som på bilden utan lodrätt.
 


Det blev även ett T och ett D till barnen.

Hade ett perfekt ställe (trodde jag) att sätta upp snygga hyllor på så jag bestämde mig för 3 styckna vita kubhyllor i olika storlekar. Men nu har jag ångrat mig och måste hitta ett nytt ställe för dessa. Har redan några idéer på lut.




Mitt nya födelsedagståg dök upp idag.



//Milla

Nya tag

Länge, länge, länge har jag sagt till mig själv att verkligen ta tag i träningen . Jag har börjat träna lite lätt men det har alltid runnit ut i sanden. (Förutom mina promenader med D i vagnen och easytonen på. Vilket jag tyvärr inte kommer hinna på samma sätt när mammaledigheten är slut) Men idag har jag tagit nya tag. Jag har bestämt mig för att träna varannan dag och därmed tajma det så att det inte klaffar när M tränar. Så idag startade jag och herregud va skönt det var! Jag hoppas att detta håller i sig nu. Hoppas, hoppas, hoppas.

Träningen idag

20 min crosstrainer
5 min rockring
30 set situps med boll
10 set snea situps med boll
10 armhävningar

Totaltid 30 min.

Detta pass kändes som en mjukstart.

//Milla

Shoppingdag

Idag gick jag och barnen till centrum för att spana in rean. Min plan var att hitta en massa t-shirtar och linnen eftersom M råkade kasta i stort sätt alla mina t-shirtar och linnen i samband med flytten. Han tog FEL påse och trodde den påsen var skräp. Självfallet var det mina nya oanvända och mina favoriter t-shirtar och linnen som rök. Om jag vart ledsen?! Snarare förbannad! Varför tittar man inte vad det är man slänger?! Men shoppandet till mig själv idag brast ganska snabbt då jag hittade kläder till T, D och M istället.



Vi gick även in i leksaksaffären och T fick välja ett spel. Självklart vart det ett spel med favoriten Blixten. Så hela eftermiddagen satt han och jag och spelade spelet om och om igen. Han är en rätt dålig förlorare, precis som sin mamma.



T är helt fräslt i blixten. Jag hoppas att D kanske hittar ett annat intresse så man får köpa lite annat. Men troligtvis inte.

//Milla

Gott nytt år

En trerättersmiddag hemma med lite annat gottigott att äta och dricka vart en perfekt start på det nya året. Vi får hoppas att det nya året bjuder på en massa härligheter!

Förrätt - Sparris med ungsstekt bacon och tomat



Huvudrätt - Bakad potatis med persiljesmör, marinerad fläskfile, chilibearnise och fetaost sallad.



Efterrätt - Kladdkakemuffins med olika bär och grädde.



Vid 12 slaget skålade vi i lite skumpa



HEJ DÅ 2011 - VÄLKOMMEN 2012

//Milla

RSS 2.0